Frustraties bij George Russell: “Mercedes beschikte over een wagen waarmee het kon winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell beleefde in Singapore een erg frustrerend raceweekend en dat vindt de jonge Brit bijzonder jammer omdat Mercedes volgens hem in Singapore over een wagen beschikte waarmee mogelijk gewonnen kon worden.

Bij Mercedes hadden ze Singapore aangekruist als race waarin met wat geluk gewonnen kon worden maar met een schamele negende plaats en twee punten voor Lewis Hamilton kwam het niet eens in de buurt van de overwinning. Veel frustraties dus bij zowel Hamilton, maar vooral ook George Russell.

Tijdens de kwalificatie kreeg George Russell al af te rekenen met remproblemen waardoor hij in Q2 sneuvelde en als elfde aan de race zou moeten beginnen. Mercedes besloot vervolgens om een strategische motorwissel bij Russell te doen waardoor hij vanuit de pitlane moest starten.

Russell raakte tijdens de race ook nog eens betrokken bij een aanrijding met Mick Schumacher, waardoor Russell een pitstop moest maken door een lekke band.

“Ik maakte overduidelijk contact met Mick, ik weet niet goed wat er gebeurde,” aldus Russell. “Ik had het gevoel dat ik hem voldoende plaats liet. We hadden overduidelijk binnen de punten kunnen finishen want we waren aan het vliegen, we waren zeer snel.”

“Opvallend was dat Russell aan het einde van de race de snelste tijd liet noteren, niet met een beetje voorsprong maar met bijna 1,7 seconde voorsprong op de tweede snelste ronde.

“We reden de snelste ronde met bijna twee seconden voorsprong dus ik ben erg blij dat de problemen van op zaterdag opgelost werden,” aldus Russell. “Ik vermoed dat het vertrouwen enigszins hersteld werd en dat ik dat niet verloren ben. Ik kwalificeerde me niet drie seconden trager omdat ik mijn talent ofzo verloren ben.”

“Maar het is erg jammer, we beschikten over een wagen waarmee we konden winnen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022