Carlos Sainz: “Voor mij was het een saaie race”

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz beleefde tijdens de GP van Singapore een naar eigen zeggen erg saaie race. De reden hiervoor was vrij simpel: Sainz was te traag om te kunnen strijden met Perez en Leclerc terwijl, waardoor hij het grootste deel van de race alleen rondreed en dit op ruime afstand.

“Het was jammer genoeg een redelijk eenzame race voor mij maar ik beschikte gewoonweg niet over de nodige snelheid,” vertelde Sainz na afloop van de race. “Op de intermediates verloor ik de aansluiting met Charles en Checo, ik kon hen niet bijhouden.”

“Ik ondervond heel wat moeilijkheden op deze banden. Ik denk dat ik vooral vooraan de wagen verloor, ik kende heel wat momenten, het blokkeren van de banden vooraan, en iedere keer verloor ik ook wat vertrouwen en de mogelijkheid om de snelheid opnieuw op te pikken.”

Tegen het einde van de race wist Sainz zijn snelheid wel te verbeteren, vooral op de slicks.

“Eenmaal mijn vertrouwen wat herstelde op de slicks, tegen de laatste 10-15 ronden, slaagde ik erin om snel te zijn maar het was tegen dan te laat,” aldus Sainz.

“Ik wenste dat ik wat meer druk had kunnen uitoefenen op Charles en Checo en dat ik Checo mee onder druk had kunnen zetten. Ik beschikte echter niet over de snelheid en dat is iets wat we zullen moeten bekijken.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022