Toto Wolff: “Singapore was opnieuw een harde les”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een reeks bemoedigende resultaten kreeg Mercedes volgens teambaas Toto Wolff in Singapore opnieuw een ‘harde les’ te verwerken.

Het verhaal van Mercedes dit seizoen is algemeen gekend. Na een bijzonder moeilijke en slechte seizoensstart leek er de voorbije races eindelijk beterschap te zijn. Het leidde tot een reeks podiumplaatsen en deed Mercedes zelfs dromen van een mogelijke overwinning tijdens de resterende races van het seizoen.

De belangrijkste kans daarop was Singapore, de race werd rood omcirkeld maar het resultaat was een grote ontgoocheling met Lewis Hamilton die als enige van beide rijders in de punten wist te finishen en dan nog wel met een povere negende plaats. Volgens teambaas Toto Wolff kreeg Mercedes in Singapore alweer een hard les voorgeschoteld.

“Tijdens dit seizoen kregen we al enkele harde lessen en de race in Singapore was er opnieuw één,” aldus Wolff. “We begonnen met een wagen vooraan en achteraan op de startgrid maar bij geen van beide wagens slaagden we erin om onze snelheid te verzilveren.”

“Lewis streed tijdens het grootste deel van de race voor een podiumplaats maar hij streed ook met een wagenbalans die op de limiet zat en dat onder moeilijke omstandigheden en op een hobbelig circuit.”

“Nadat hij zijn wielen blokkeerde en zijn voorvleugel beschadigde moest hij stoppen voor een wissel van de banden en de neus en dat kostte hem zijn positie. Vervolgens verloor hij nog meer plaatsen toen wagens voor hem tijdens de safety car een pitstop maakten en hem vervolgens verschalkten.”

“Daardoor kwam hij in een treintje met wagens terecht die ongeveer allemaal even oude banden hadden. Hij kon vervolgens geen vooruitgang boeken.”

“Wat George betreft gokten we op droge banden toen hij buiten de punten reed. Achteraf gezien was het te vroeg voor slicks maar we hadden niets te verliezen. We waren dan ook bereid om de gok te wagen.”

“Later in de race leek hij, tot aan de aanrijding met Mick, op weg om opnieuw in de punten te eindigen. Daardoor was hij opnieuw laatste.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022