“Lewis Hamilton gaat zijn contract bij Mercedes verlengen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het huidige F1-seizoen mag dan wel erg moeizaam verlopen voor Mercedes en Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen zal volgens Toto Wolff zijn contract bij Mercedes verlengen.

Lewis Hamilton zijn huidig contract bij Mercedes loopt eind 2023 af. Met de regelmaat van de klok duiken er speculaties op over een afscheid van Hamilton. Veel insiders verwachten dat Hamilton eind 2023 afscheid zal nemen van de Formule 1 maar volgens Toto Wolff zal Hamilton het tegenovergestelde doen en zijn contract bij Mercedes verlengen.

Hamilton liet onlangs nog verstaan dat hij “nog voldoende brandstof in de tank heeft” en dus voldoende energie en motivatie om door te gaan. In een interview met David Coulthard liet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zelfs doorschijnen dat de gesprekken over een contractverlenging al voorzichtig begonnen zijn.

“Het voordeel is dat we veel met elkaar praten,” aldus Wolff tegenover Coulthard tijdens een interview voor het Britse ‘Chanel 4’.

“Vorige week nog zaten we bij elkaar en zei Lewis ‘Kijk, ik heb nog zo’n vijf jaar in me zitten, hoe zie jij dat?’.”

“Doorheen de tijd zijn we naar elkaar toegegroeid. We zijn erg transparant tegenover elkaar. Lewis zal de eerste zijn om te zeggen dat het niet meer gaat, dat hij vindt dat hij de reactiesnelheid niet meer heeft of dat gewoonweg de fun weg is en dat er een andere generatie rijders klaarstaat die zeer sterk is.”

“Ik twijfel er dan ook niet aan dat we een akkoord zullen bereiken over een contractverlenging en dat we allebei altijd zeer open de toekomst zullen bespreken.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022