“Haas F1 team had meer naar haar rijders moeten luisteren”

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner had zijn renstal meer naar Romain Grosjean en Kevin Magnussen moeten luisteren.


Nadat het een erg sterk F1-debuut kende en vervolgens ook daarna sterk presteerde beleeft het Amerikaanse Haas F1 team dit jaar een erg moeilijk F1-seizoen. Haas staat momenteel negende in het constructeurskampioenschap en houdt zo dus enkel het fel geplaagde Williams achter zich.

De F1-bolide van Haas presteert heel wat minder goed dan de voorbije jaren en ook de verbeteringen die werden uitgeprobeerd zorgden niet voor het beoogde resultaat. Romain Grosjean en Kevin Magnussen zorgden voor heel wat feedback maar volgens Guenther Steiner werd daarnaar veel te weinig geluisterd.

Zo werd er in Spanje een serieus pakket aan updates geïntroduceerd. Romain Grosjean vroeg meteen al van bij de eerste race om terug te keren naar de specificatie van de eerste race in Australië. Dat gebeurde uiteindelijk pas twee maanden later.

“Ik wil niet te veel in detail gaan wat de technische kant betreft maar we hadden meer naar de rijders moeten luisteren toen ze hun mening gaven over wat de wagen deed en wat hij niet deed,” aldus Steiner.

“Soms moet je meer naar de rijders luisteren en minder naar de cijfers kijken. Dat hebben we uit dit seizoen geleerd.”

“Nu moeten we samenzitten met de rijders, zien wat er op het vlak van cijfers juist zit en dit zien te begrijpen alvorens we verder vooruit kunen,” besloot de Haas F1-teambaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022