Hamilton: “2019 geen goed jaar voor de motorafdeling van Mercedes”

Lewis Hamilton staat op het punt om zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 te behalen. Wanneer hij echter terugblikt op het seizoen tot dusver dan zien we dat hij ernstige kritiek uit op de motorafdeling van Mercedes.


“Ik denk dat het geen geweldig jaar was op het vlak van een groot probleem, de ontwikkeling van onze motor,” aldus Hamilton.

“De jongens in de fabriek beleefden echt een moeillijke tijd. Ze hebben linstens even hard als altijd gewerkt maar die afdeling was niet zo succesvol als de voorbije jaren.”

“We waren echter zeer betrouwbaar en hopelijk blijft dat ook zo. Dat is uiteraard ook iets om zeer trots over te zijn.”

Hamilton verwijst vervolgens naar de problemen die hij ondervond om de Ferrari F1-bolide bij te benen en in te halen. In België moest Hamilton uiteindelijk twee keer zijn meerdere erkennen in Leclerc terwijl Sebastian Vettel in Japan succesvol was in het afhouden van Hamilton.

“Ik had een tow van Sebastian, een tow met DRS en maximaal vermogen enzovoort … het is echter ongelooflijk hoe snel de Ferrari’s op de rechte stukken zijn,” aldus Hamilton.

“Het maakt het zeer, zeer moeilijk, ook al heb je een serieus voordeel op het vlak van de banden. Het is echter cool, het zorgt ervoor dat de races interessant zijn.”

“Uiteindelijk zijn we er toch mooi in geslaagd om constructeurskampioen te worden.We zullen echter blijven pushen, de ‘drag’ die we ondervinden in de mate van het mogelijke wat verminderen,” aldus Hamilton.

“Ferrari gaat er voluit voor maar ik ben er van overtuigd dat we enkele stappen vooruit kunnen zetten met het oog op volgend seizoen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022