“Milieubewuste Lewis Hamilton moet naar de Formule E gaan”

Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne vertelt dat zijn tegenhanger in de Formule 1, Lewis Hamilton, moet overwegen om naar het kampioenschap voor elektrische wagens over te stappen.


Daarmee reageert Vergne op de berichten die Lewis Hamilton eerder deze week deelde op de sociale media. Hamilton liet weten dat hij het beu was om een gevecht te voeren voor het milieu en een gezonde levensstijl terwijl hij ziet dat het met de wereld de verkeerde kant uitgaat.

Als oplossing reikte de vijfvoudige wereldkampioen veganisme aan maar zijn bericht miste enigszins zijn doel want er kwamen vooral reacties op zijn jetset-levensstijl en de impact van de F1 op het klimaat en het milieu.

Vergne laat weten dat hij Hamilton begrijpt en dat de Formule E hem een veel beter platform zou geven om zijn boodschap te verkondigen.

“Om eerlijk te zijn, twee jaar geleden zou ik het niet eens geweest zijn met wat hij zei,” vertelde Vergne ‘Motorsport’ deze week.

“Maar vandaag ben ik meer bewust dankzij mensen zoals hij, dankzij vele andere atleten in de wereld die in principe hetzelfde zeggen.

“Hij krijgt waarschijnlijk veel kritiek voor het racen in een benzineauto die veel meer vervuiling veroorzaakt dan welke andere sport ook in de wereld.

“Maar hij is zich veel meer bewust van de problemen waar we als mens mee te maken hebben, hij verkocht zelfs zijn vliegtuig.”

“Ik ben het 100 procent met hem eens en ik wil meer bereiken in de Formule E om hem te vervoegen, dat hij niet de enige coureur is die zijn mening geeft.”

“De jongere generatie moet opgroeien met de dingen die we hen kunnen leren, precies zoals Lewis deed.”

“Daarom denk ik dat het voor hem een logische stap zal zijn om in de Formule E te komen, om veel meer te doen dan alleen maar een rijder zijn.”

“Veel meer dan alleen de beste rijder aller tijden zijn, maar om de mentaliteit van mensen te veranderen en jongere generaties te inspireren,” besluit Vergne.

Mercedes motorsport-baas Toto Wolff vertelde eerder al aan ‘Daily Mail’ dat hij Hamilton niet zal tegenhouden moest hij op een dag naar de Formule E willen overstappen. De Oostenrijker voegde er wel aan toe dat de focus nu wel nog op de Formule 1 ligt.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022