Verstappen: “Ricciardo had Red Bull weinig kunnen bijdragen, we missen hem niet”

Volgens Max Verstappen heeft Red Bull Daniel Ricciardo dit seizoen niet echt gemist. Daarmee spreekt de Nederlander speculaties tegen dat Red Bull haar ontwikkeling dit seizoen minder goed was doordat het niet over twee ervaren rijders beschikte.


Na het afscheid van Ricciardo werd Pierre Galsy aangetrokken als vervanger voor de Australiër. Gasly zelf werd ondertussen zelf al vervangen door de nog minder ervaren Alex Albon.

De verwachtingen waren voor dit seizoen hooggespannen maar de renstal kon zich nooit in het titelgevecht mengen. Meer zelfs, tijdens de tweede seizoenshelft lijkt Red Bull een stuk minder competitief.

Toch denkt Verstappen niet dat Red Bull Ricciardo op het vlak van de ontwikkeling van de wagen gemist heeft.

“Ik denk niet zoveel. Ik denk dat hij daar niet veel aan bij zou kunnen dragen,” antwoordde Verstappen tijdens ‘Formule 1 Café’ op ‘Ziggo Sport’.

“Het enigste verschil is dat we afgelopen jaren op de vrijdag twee verschillende kanten op konden gaan met de setup. Uiteindelijk konden we daarmee de beste combinatie vinden. Er wordt meestal op mij getest.”

Opmerkelijk genoeg spreekt Verstappen zijn eigen uitlatingen dus ook enigszins tegen. Ricciardo wordt bij de ontwikkeling van de wagen amper gemist, maar tegelijkertijd geeft Verstappen ook toe dat nu meestal slechts één van beide wagens kan ingezet worden om allerlei nieuwe dingen uit te testen.

“Zeker als je met een rookie naar sommige circuits toe gaat, die hij nog niet kent, kan je niet verwachten dat hij meteen met de setup bezig is. Hij moet natuurlijk eerst de baan leren kennen. Nu worden dingen dus meestal aan mijn kant geprobeerd,” aldus Verstappen.

Volgens Verstappen moet de doorontwikkeling van de wagen echter vooral in de winter plaatsvinden. Ferrari bewees tijdens dit seizoen echter het tegenovergestelde want door een goede doorontwikkeling tijdens de zomer slaagde de renstal erin om tijdens de tweede seizoenshelft veel competitiever te zijn.

“Uiteindelijk moet de auto gewoon doorontwikkeld worden in de winter,” meent Verstappen. “Qua setup kan je daar dan weinig aan doen. Ik denk dat we qua doorontwikkeling dit jaar niet zo sterk zijn geweest vergeleken met afgelopen jaren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022