Haas F1 team heeft duidelijke boodschap voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin: “Blijf in Monaco uit de vangrails!”

Haas F1 team
Haas F1 team

In de aanloop naar de GP van Monaco heeft Haas F1-teambaas Guenther Steiner slechts één belangrijke boodschap voor zijn twee rijders: “Uit de vangrails blijven!” Duidelijk taal, nu nog zien of het beide rijders lukt.

Eind vorig jaar besloot het Haas F1 team om afscheid te nemen van het zeer ervaren rijdersduo Magnussen-Grosjean. Met Mick Schumacher en Nikita Mazepin kwamen er in de plaats twee rookies.

Daar waar Mick Schumacher in de achterhoede van de Formule 1 bij momenten al wat mooie dingen liet zien, viel teamgenoot Nikita Mazepin vooral op door zijn vele foutjes en spins. Toch zal het voor beide rijders een hele opdracht worden om mits hun beperkte ervaring ‘heelhuids’ door het raceweekend te geraken.

“Wat de briefing betreft. Ik heb hen gezegd dat ze uit de muren en de vangrails moeten blijven,” waarschuwde Steiner. “Eenmaal je in de vangrails belandt zit je sessie in Monaco erop. Je kan met je wagen niet terugkeren en de wagen is meestal ernstig beschadigd.”

Schumacher en Mazepin hebben in 2019 in Monaco met een Formule 2-wagen gereden maar een F1-bolide doorheen de straten van Monaco sturen is nog iets helemaal anders.

“De uitdaging is groot. Het is een zeer smal circuit, het is overduidelijk een stratencircuit en er zijn heel wat mensen die naar je kijken. Alles wat je niet tijdens een race wil heb je daar. Langs de andere kant wil je dat het moeilijk is, daarvoor doe je het.”

“Er moet wat druk op beide rijders zijn zodat we onze performance kennen. Ze moeten de race bekijken vanuit het standpunt dat ze extra ervaring opdoen zodat wanneer ze naar Monaco terugkeren met een betere wagen, dat ze weten hoe ze het moeten aanpakken. Monaco is en blijft een zeer bijzondere race op de kalender.”