Romain Grosjean: “Ik heb getoond dat ik het nog steeds in me heb”

Romain Grosjean - Twitter
Romain Grosjean - Twitter

Nadat hij eind vorig jaar als bij wonder zijn horrorcrash in de Formule 1 overleefde en ernstige brandwonden opliep slaagde Romain Grosjean er afgelopen weekend in om een knappe tweede plaats in de IndyCar te behalen. Die podiumplaats en het aan de leiding rijden in de race bezorgden Grosjean een bijzonder goed gevoel.

“Wel, het voelde zoals in de oude dagen, toen ik ervan genoot races te winnen,” vertelde Grosjean tegenover ‘RACER’.

Volgens Grosjean zorgen de F1-bolides er op zich al voor dat je in de Formule 1 aan jezelf begint te twijfelen wanneer je niet over één van de betere F1-bolides beschikt.

“Wanneer je in de Formule 1 niet over een goede wagen beschikt dan komt dat hard aan en verlies je zelfvertrouwen,” aldus Grosjean.

“Je weet niet of jij het bent of de wagen, soms vraag je jezelf af waaraan het ligt. Goede mensen rondom mij herinnerden mij eraan waartoe ik in staat was.”

“Ik kwam niet hier voor de uitdaging in de IndyCar, iedere beslissing die je neemt betekent een risico dat je neemt. Ik kwam naar hier en ik zei: ‘Laat ons zien waartoe ik in staat ben. Ik denk dat ik het nog steeds in me heb. Ik ben nog goed’.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021