Haas F1 team heeft tekort aan reserveonderdelen voor Australische GP

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de GP van Australië zal het Haas F1 team geen reservechassis ter beschikking hebben. De renstal heeft na de zware crash van Mick Schumacher in Saudi-Arabië immers een tekort aan reserveonderdelen.

Mick Schumacher maakte tijdens de kwalificatie op het Jeddah Corniche Circuit een erg zware crash. Schumacher zelf hield geen ernstige verwondingen over aan de crash maar het Haas F1 team besloot om uit voorzorg de wagen niet her op te bouwen voor de race op zondag.

Het Haas F1 team vreesde anders bij eventuele bijkomende schade niet voldoende onderdelen te hebben tegen de race in Australië en die vrees blijkt niet ongegrond te zijn geweest. Komend weekend zal het immers geen reservechassis ter beschikking hebben.

“We hebben alle onderdelen maar we hebben niet overschot aan reserveonderdelen. We hebben geen reservechassis want we hebben het begin deze week teruggestuurd naar Europa dus het zou klaar moeten zijn tegen Imola,” aldus Steiner.

“We moesten het omwille van formaliteiten met de douane eerst naar hier verschepen en vervolgens hebben we het naar Europa verstuurd waarnaar het nu onderweg is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print