Haas F1 team plant geen upgrades voor F1-bolide: “Alles is zeer onzeker momenteel”

Opmerkelijk nieuws van bij het Haas F1 team. Het Amerikaanse team plant voorlopig immers geen upgrades voor haar F1-bolide.


Het begin van het F1-seizoen 2020 op 5 juli in Oostenrijk komt steeds dichterbij maar in de aanloop naar die eerste F1-race bereikt ons steeds somberder nieuws over de verschillende F1-teams en hun financiële situatie.

Nadat eerder al bekend raakte dat onder andere Williams en McLaren overwegen om een deel van hun aandelen te verkopen om aan geld te geraken heeft nu het Haas F1 team laten weten voorlopig geen updates voor haar F1-bolide te ontwikkelen.

Door de uitbraak van het coronavirus en het uitstellen van heel wat F1-races is het hoogst onzeker hoeveel geld de verschillende F1-teams zullen ontvangen uit de commerciële rechten. Het Haas F1 team kiest daarom voor de meest zekere optie en wil zo weinig mogelijk geld uitgeven.

“Momenteel plannen we geen upgrades voor de wagen tot we exact weten waar we dit jaar staan op het vlak van budget en aantal races,” aldus Haas-teambaas Guenther Steiner.

“Ik kan geen geld uitgeven waarvan ik niet weet of ik het heb. Zoiets is momenteel niet zinvol.”

Steiner en het Haas F1 team willen dan ook alles voorzichtig benaderen.

“We moeten erg voorzichtig zijn met wat we doen want je weet overduidelijk dat de inkomsten naar omlaag gaan omdat je minder races hebt en races zonder publiek.”

“Tot dat duidelijk is ben ik zeer voorzichtig en zorg ik er in eerste instantie voor dat we deelnemen en dat we zo goed mogelijk ons best doen. We moeten er voor zorgen dat we tijdens de sessies en races geen fouten maken en ons gewoon daar op focussen,” besloot Steiner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}