Haas F1 team toont interesse in Robert Kubica

Het Amerikaanse Haas F1 team overweegt Robert Kubica eventueel een ondersteunende rol aan te bieden voor 2020.


Robert Kubica liet onlangs verstaan dat hij volgend jaar niet voor het Williams F1 team zal racen. De Pool bleef verder op de vlakte wat zijn toekomstplannen betreft.

Het ziet er echter naar uit dat we Kubica volgend jaar mogelijk alsnog in de Formule 1 zullen zien, zij het dan wel niet als racepiloot maar in een ondersteunende rol bij het Amerikaanse Haas F1 team.

“Ja, zeker en vast,” antwoordde Haas F1-teambaas Guenther Steiner op de vraag of ze overwegen om Kubica eventueel een testrol te geven.

“Ik heb persoonlijk nooit met hem samengewerkt maar veel mensen binnen het team wel. Ze schatten hem allemaal zeer hoog in wat zijn vaardigheden betreft. Hij is een erg technische rijder die zeer goed weet wat een wagen doet.”

Volgens Steiner is er zelfs al concreet met Kubica over een eventuele rol binnen het Haas F1 team gesproken.

“Hij werkte zich erg hard naar boven en werkte op jonge leeftijd zelf aan zijn wagens. Ik denk dat het voor ons erg interessant zou zijn om met Robert te werken. Het is echter meer zijn beslissing dan de onze.

“We hebben met hem gesproken,” zei Steiner vervolgens. “Indien hij interesse heeft moet hij mij iets laten weten maar we zijn nog niet aan het onderhandelen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022