Haas: “Gutierrez respecteert als een van de beste blauwe vlaggen”

Volgens Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, wordt er een veel te negatief beeld over Esteban Gutierrez geschetst en dit naar aanleiding van het “zich moeilijk laten dubbelen” tijdens de races.

Tijdens de GP van Hongarije ging Gutierrez ‘moeilijk’ aan de kant voor raceleider Lewis Hamilton, waarna de Brit hem een ‘middelvinger’ toonde. Er ontstond een relletje over het gebaar van Hamilton, maar uiteindelijk verontschuldigde Hamilton zich bij de Mexicaan.

Het voorbije raceweekend was het echter opnieuw ‘prijs’. Daniel Ricciardo deed over de boordradio zijn beklag over Gutierrez toen het op de Hockenheimring enige tijd duurde alvorens hij voorbij Gutierrez geraakte. De Australiër liet uitschijnen dat Gutierrez één van de rijders is die het slechts de blauwe vlaggen respecteert.

Guenther Steiner van het Haas F1 team vindt echter dat er een te negatief beeld wordt gevormd over Gutierrez. Steiner is er zelfs van overtuigd dat Gutierrez op het vlak van het respecteren van de blauwe vlaggen een van de betere rijders is.

“Ze zeggen dat hij de slechtste leerling is en dat terwijl het nog maar de tweede keer voorvalt. Het is net het omgekeerde. Normaal is hij één van de beste rijders wat het uit de weg gaan betreft. Nu had hij de pech dat hij twee keer op rij niet meteen aan de kant ging terwijl hij gedubbeld moest worden.”

Volgens Steiner maakte het voor Ricciardo bovendien niet echt veel uit, waardoor het allemaal wat overroepen is. Hetzelfde geldt volgens Steiner bij Hamilton in Hongarije.

“Vorige week kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden. Volgens mij hebben de stewards overgereageerd na het gebaar dat Lewis maakte,” aldus Guenther Steiner. “We hebben de data bekeken en een ronde voor hem was er slechts twee tienden verschil met Magnussen. Dat is slechts een klein verschil met Magnussen en hij kreeg geen tijdstraf van vijf seconden toen hij Hamilton moest laten passeren.”

“Ik vind niet dat hij zo slecht is als dat hij nu overkomt. Eenmaal je echter een bestraffing krijgt … uiteraard was Ricicardo gefrustreerd omdat hij niet voorbij hem geraakte. Ze moeten echter beseffen dat ze ooit op een dag zelf op een ronde gezet zullen worden en ik ben benieuwd hoe zij zich dan zullen voelen. Indien iemand zegt dat je aan de kant moet gaan dan kan je niet opeens opzij springen,” besluit Steiner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print