Wolff: “Hamilton is op een goede dag onverslaanbaar”

Toto Wolff, de motorsportbaas bij Mercedes, gelooft dat Hamilton onverslaanbaar is op een goede dag. De Brit maakte immers indruk de afgelopen races. Hamilton staat ook opnieuw aan de leiding van het kampioenschap.

Zes overwinningen uit zeven races, waarvan alle vier de races van de maand juli, betekent dat Lewis Hamilton na de GP van Duitsland met 19 punten voorsprong aan de leiding staat van het kampioenschap. Midden mei had teamgenoot Nico Rosberg nog een voorsprong van 43 punten op Hamilton.

Met deze reeks evenaart hij zijn beste vorm ooit in de Formule 1. Hij won reeds zes races uit de laatste zeven races van 2014, toen hij voor het eerst wereldkampioen werd met Mercedes.

“Het is een erg goede reeks, een indrukwekkend record,” zegt Wolff. “Het is net zoals Nico aan het einde van vorig seizoen en het begin van dit seizoen.” Nico Rosberg won immers zeven races na elkaar. “Lewis heeft alle punten die hij achterstond ingehaald.”

“Ik kijk er naar uit om te zien hoe het verder gaat na de zomerpauze”, gaat Wolff verder. “Lewis is erg getalenteerd en heeft de snelheid. Op een goede dag is hij onverslaanbaar. Maar het is nog steeds een mechanische sport en ook hij is maar een mens. Ook hij kan slechte of minder goede dagen hebben, daarom wint hij niet elke race.”

Verder vindt Toto Wolff dat zijn beide rijders, Nico Rosberg en Lewis Hamilton, elkaar in evenwicht houden. Nadat Nico Rosberg aan het seizoen 2016 begon met vier overwinningen op rij, heeft de Duitser maar één race gewonnen uit de laatste acht races. Wolff verwacht echter dat Rosberg terug zal komen en zich zal bewijzen tijdens de races na de zomerpauze.

“Hij kan dit te boven komen”, reageert Wolff. “Hij begon extreem goed aan het seizoen. Er zijn nog negen races te gaan, met nog meer dan 200 punten te winnen. Op mentaal vlak is hij erg sterk. Er is nog niets beslist. Als hij goed recupereert, twijfel ik niet dat hij sterk zal terugkeren in Spa.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer