Haas ontkent inbreuk op Russische sancties: “Deze aantijgingen zijn vals”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas Automation, het partnerbedrijf achter de gelijknamige F1-renstal, heeft zich genoodzaakt gezien om met een persbericht te reageren op berichten dat het een inbreuk zou gepleegd hebben op Russische sancties die opgelegd werden naar aanleiding van de Russische inval en daarop volgende oorlog in Oekraïne.

Volgens berichtgeving van ‘PBS News Hour’ zou Haas Automation, een partner van het Haas F1 team, op zijn minst achttien zendingen gedaan hebben van machines voor het Russisch leger en dit van maart tot oktober vorig jaar. Bij Haas ontkennen ze dit echter ten stelligste.

Haas ontkent de beschuldigingen dat het een inbreuk zou gepleegd hebben op sancties die door de Amerikaanse overheid zijn opgelegd. Volgens Haas zouden de achttien machines waarnaar verwezen worden de fabriek van Haas reed verlaten hebben voorafgaand aan de oorlog in Oekraïne.

Bij Haas laten ze ook weten dat ze zelf vrijwillig de samenwerking met Abamet Management in Rusland en Wit-Rusland hebben stopgezet. Begin vorig jaar zette het Haas F1 team naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne ook de samenwerking met sponsor Uralkali en haar Russische rijder Nikita Mazepin stop.