Had Barrichello echt wel bandenproblemen?

Rubens Barrichello nam tijdens de start Kimi Räikkönen te grazen en nadien leek hij vlot teamgenoot Jenson Button te kunnen volgen. Toch was er plots op enkele ronden tijd een serieuze kloof met Button. Een mogelijke verklaring? Bandenproblemen …
Dat is alvast de uitleg van Rubens Barrichello en het team, al zal de neutrale fan er eerder in zien dat Barrichello eens te meer de tweede viool mag spelen. Bij Brawn GP was hij vandaag de ideale afstopper. Een werkje dat de Braziliaan net zoals bij Ferrari met glans vervulde.

Nadien gebeurde trouwens net hetzelfde maar dan door Button. De Brit hield na zijn pitstop de Ferrari van Räikkönen achter zich zodat Barrichello de kloof met de Fin kon uitdiepen. Al bij al tactisch uitstekend gespeeld door Brawn GP. Ook al luidt de officiële uitleg van Barrichello natuurlijk anders.

“Ik maakte een uitstekende start en wist voorbij Kimi te geraken. Ik kon daarna een goed tempo ontwikkelen maar zat misschien iets te kort achter Jenson. Door het verlies aan aërodynamische grip begon ik iets meer over de baan te glijden en kreeg ik last van korrelvorming op mijn achterbanden. Ik begon daardoor iets langzamer te rijden en Jenson kon zo met meer dan een seconde per ronde van me wegrijden,” vatte Barrichello het samen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023