Hakkinen: “Red Bull kan zich geen voortdurende technische problemen veroorloven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mika Hakkinen vindt dat de frustraties van Max Verstappen na de race in Melbourne terecht. Een topteam zoals Red Bull kan het zich niet veroorloven om voortdurend met technische problemen te kampen.

Voor de tweede keer in drie races moest Max Verstappen de strijd staken door problemen met zijn RB18. In  Bahrein was de brandstofpomp de boosdoener en in Australië zorgde een brandstoflek ervoor dat de wereldkampioen zijn bolide noodgedwongen aan de kant moest zetten.

Verstappen is al vroeg in het seizoen op achtervolgen aangewezen en telt nu al zesenveertig punten achterstand op Charles Leclerc, die dit seizoen al twee keer een race wist te winnen.

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen schrijft in zijn column voor ‘Unibet’ dat hij onder de indruk is van de prestaties van Leclerc en dat hij ook begrip heeft voor de frustraties van Max Verstappen.

“Er is zoveel te leren van deze race”, schreef Hakkinen. “Charles Leclerc had alles volledig onder controle en zei na afloop dat de auto echt sterk aanvoelde, de banden goed gebruikte en hem echt consistente performance gaf.”

“Dat is wat elke toprijder wil hebben, een auto die van start tot finish snel is en reageert op al je input.”

“Wat belangrijk is, is dat Charles twee overwinningen en een tweede plaats uit deze eerste drie Grands Prix heeft gehaald, terwijl Max Verstappen één overwinning en twee DNF’s heeft gehad.”

“Op dit niveau kun je het je niet veroorloven om constant technische mankementen te hebben. Max zal niet blij zijn.”

Verstappen liet eerder al weten dat hij momenteel geen enkele reden ziet dat hij zou kunnen strijden om de wereldtitel en omschreef de problemen als onaanvaardbaar (Lees: Max Verstappen: “Op dit moment geen reden om te geloven in de wereldtitel in 2022”).

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner