Max Verstappen: “Op dit moment geen reden om te geloven in de wereldtitel in 2022”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een teleurgestelde Max Verstappen laat weten dat hij momenteel geen enkele reden ziet waarom hij in 2022 voor de wereldtitel zou kunnen strijden.

Van de drie races in 2022 wist Verstappen weliswaar eentje te winnen maar tijdens de twee andere zag hij de finishvlag niet. Op die manier is het onmogelijk om voor de wereldtitel te strijden en dat beseft Verstappen ook want op dit moment telt hij al 46 punten achterstand op Charles Leclerc en is hij op achtervolgen aangewezen. 

“Omdat we al zo ver achter staan in het kampioenschap (bekijk wk-stand), ik denk dat het zesenveertig punten zijn, moeten we vanaf nu vooruit”, aldus Verstappen na de race in Melbourne.

“We moeten sneller zijn, wat we op dit moment niet zijn, en we moeten betrouwbaar zijn, wat we ook niet zijn. Dus er zijn een heleboel dingen om aan te werken.”

“Ik denk er niet eens over na. Op dit moment is er geen reden om er in te geloven,” aldus Verstappen.

De wereldkampioen vertelde al grappend dat hij waarschijnlijk minstens vijfenveertig races zal nodig hebben om Leclerc bij te benen maar Red Bull-teambaas Christian Horner is optimistischer.  

“We zijn nog maar net over de tien procent van de weg naar het kampioenschap,” zei hij. “Dus ik denk dat er nog een lange weg te gaan is. Het bemoedigende is dat we de basis hebben van een snelle auto.”

“Verstappen is natuurlijk gefrustreerd maar hij weet dat we er als team allemaal samen in zitten.”

“We komen er wel weer bovenop. Ik weet zeker dat hij sterk terug zal komen in Imola.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer