Max Verstappen lanceert eigen raceteam gesteund door Red Bull

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-kampioen Max Verstappen heeft zijn eigen raceteam gelanceerd: ‘Verstappen.com Racing’. Het team wordt tevens geruggesteund door Red Bull.

Vorig jaar raakte reeds bekend dat Max Verstappen een serieuze contractverlenging bij Red Bull tekende die de Nederlander jarenlang aan de Oostenrijkse fabrikant van energiedranken verbindt. Die samenwerking wordt nu nog verder geïntensifieerd bij de oprichting van een eigen raceteam van Verstappen.

Met ‘Verstappen.com Racing’ zullen de raceteams die zowel in de echte alsook de virtuele wereld racen bij elkaar gebracht. Zo valt ondermeer Team Redline eronder maar zal bijvoorbeeld ook vader Jos Verstappen die deelneemt aan het Belgian Rally Championship deel uitmaken van het Verstappen.com Racing team.

“Racen is altijd mijn grootste passie geweest, vanaf het moment dat ik voor het eerst in een kart stapte tot op de dag van vandaag. Naast mijn eigen Formule 1-carrière is racen waar ik het grootste deel van mijn tijd aan besteed.”

“Ik vind het echt mooi dat ik met het Verstappen.com Racing team de passie voor het racen kan delen met coureurs en teams waar ik me nauw mee verbonden voel. Naast het plezier dat het mij brengt, kan ik ook mijn racekennis met hen delen, wat hopelijk iedereen helpt om zichzelf te verbeteren.”

“Nadat ik eerder dit jaar overeenstemming bereikte over een jarenlange verbintenis met Red Bull Racing, ben ik erg blij dat ik nog vele jaren deel mag uitmaken van de Red Bull-familie. De nauwe samenwerking met de fabrikant Red Bull komt ook tot uiting in het feit dat zij het Verstappen.com Racing team de komende jaren ondersteunen, waar ik erg trots op ben. Ik kan niet wachten om van start te gaan en voluit te blijven pushen.”

Al de wagens, zowel in het echt als virtueel, zullen prominent de logo’s van Verstappen.com Racing en Red Bull op hun livery hebben.

Verstappen.com Racing
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner