Jacques Villeneuve: “Stroll ontdekt nu dat er meer nodig is dan geld om een F1-team te runnen”

Aston Martin media
Aston Martin media

Jacques Villeneuve vertelt dat Lawrence Stroll op dit moment aan den lijve ondervindt dat een F1-team runnen niet hetzelfde is als het managen van een kledingmerk. 

De seizoensstart van Aston Martin mag gerust omschreven worden als rampzalig want na drie races staat de teller van het team uit Silverstone nog steeds op nul punten. De GP van Australië was bovendien ook nog eens een aaneenschakeling van incidenten en crashes van beide rijders en het lijkt er niet op dat er meteen beterschap mag verwacht worden.

Dat heeft ook Jacques Villeneuve gezien, die stelt in zijn column bij ‘Formule1.nl’ dat zijn landgenoot Lawrence Stroll momenteel ontdekt dat er meer nodig is dan alleen maar geld om een F1-team te runnen.

“Voor het runnen van een team is meer nodig dan alleen geld, daar komt Lawrence Stroll met Aston Martin nu achter,” aldus de wereldkampioen van 1997. 

“Het is geen kledingketen of een horlogemerk, het is namelijk veel ingewikkelder. Helemaal als je een team runt voor je zoon, het vinden van oplossingen wordt dan helemaal gecompliceerder.”

Over het raceweekend van Aston Martin in Australië neemt Villeneuve ook geen blad voor de mond en noemt hij het incident dat Lance Stroll met Latifi had tijdens de kwalificaties gênant voor de Aston Martin-rijder. Vooral het feit dat hij de baan de schuld gaf voor de crash kan op weinig bijval van Villeneuve rekenen.

“Het is waarschijnlijk de vreemdste uitleg ooit,” aldus Villeneuve.

Het is Villeneuve ook opgevallen dat Vettel het niet naar zijn zin heeft bij het team en dat hij waarschijnlijk liever de race thuis vanuit de zetel zou volgen.

“Vettel heeft het duidelijk totaal niet naar zijn zin, hij is volgens mij liever thuis. Bij Ferrari heeft hij ook weleens fouten gemaakt maar zijn slippertjes dit weekend passen niet bij zijn statuut.” 

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer