“George Russell heeft podiumplaats in Australië niet te danken aan geluk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Martin Brundle heeft George Russell zijn podiumplaats tijdens de GP van Australië niet puur aan geluk te danken.

George Russell reed lange tijd achter teamgenoot Lewis Hamilton maar slaagde er uiteindelijk mits de hulp van een safety car in om na zijn pitstop voor Hamilton te blijven. Toch is het volgens Martin brundle kort door de bocht om de podiumplaats van Russell aan geluk toe te schrijven.

“George Russell had geluk met de safety car maar je moet ook competitief zijn voor en na de safety car om ervan te profiteren en dat was hij zeker en vast,” schrijft Brundle in zijn column voor ‘Sky Sports F1’.

“Hij lijkt niet zoveel problemen te ondervinden om tijdens de kwalificatie en de race Lewis bij te houden en dat is erg indrukwekkend.”

Volgens Brundle is dat meteen ook de reden waarom hij ietwat tegen de verwachtingen in tweede staat in het kampioenschap.

“George staat tweede in het rijderskampioenschap en dat door solide en foutloos te rijden, net als de betrouwbaarheid,” aldus Brundle.

“Nu heeft hij zeer snel nood aan een wagen die op het vlak van performance een serieuze stap vooruit zet.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer