Helmut Marko: “Betrouwbaarheid is niet het enige probleem bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest tijdens de GP van Australië opgeven door een technisch probleem maar volgens Dr. Helmut Marko kampt Red Bull met wel meer problemen dan enkel betrouwbaarheid.

Tijdens de eerste race in Bahrein werd Red Bull geconfronteerd met een dubbele opgave en ook in Australië moest Max Verstappen opgeven. Met de betrouwbaarheid zit het dus duidelijk niet goed bij Red Bull maar volgens Helmut Marko ervaren ze ook nog andere problemen.

“Er zijn twee of drie dingen die spelen,” aldus Marko tegenover ‘Servus TV’. “Eerst en vooral zijn er de betrouwbaarheidsproblemen, die hadden we vorig jaar amper.”

“Het verschil met Ferrari tijdens de GP van Australië was echter ook alarmerend. Ze controleerden de snelheid, wanneer Max het tempo verhoogde kon Leclerc eenvoudig reageren.”

“Het was een negatieve verrassing voor ons dat Ferrari over zo’n snelheid beschikte. Ze hadden bijna geen graining en wij hadden het al enkele ronden ver in de race. Ferrari kan met haar wagen makkelijker een goede balans vinden.”

Daarnaast heeft Red Bull ook nog steeds een gewichtsprobleem.

“Onze wagen is duidelijk zwaarder dan die van Ferrari,” aldus Marko. “Ik denk dat we een handicap hebben van zo’n 10 kilogram. Op het vlak van de rondetijd staat dat gelijk aan zo’n drie tienden per ronden.”

Volgens Helmut Marko zorgt het budgetplafond tevens voor een hinderpaal omdat het verminderen van het gewicht moet komen van nieuwe upgrades en die kosten ongelooflijk veel geld.

“Het gewicht verminderen is erg duur,” aldus Marko. “Om te beginnen is het een financieel probleem dat daarnaast ook te maken heeft met de betrouwbaarheid. Het budgetplafond zorgt ervoor dat het fascinerende tijden zijn waarbij er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print