Hamilton: “400 F1-races voor mij? Dat is wel erg veel!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton reed afgelopen weekend zijn 300ste F1-race. De zevenvoudig F1-kampioen is naar eigen zeggen nog steeds erg gemotiveerd en ziet zich nog wel heel wat races rijden, maar of hij 400 F1-races zal halen durft hij te betwijfelen.

Het was Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff die al grappend zei dat Hamilton op weg was naar 400 F1-races en daarmee het record van Kimi Raikkonen zou verpulveren. Hamilton zelf betwijfelt of hij dat aantal ooit zal halen, al is hij naar eigen zeggen wel nog erg gemotiveerd.

“Dat zijn zeer veel races!” reageerde Hamilton op de uitspraak van Toto Wolff. “Ik wil eerst en vooral dankbaar zijn dat ik dit punt bereikt heb. Ik voel me nog steeds goed en ik heb het gevoel dat ik nog steeds voldoende brandstof in de tank heb.”

“Ik hou van wat ik doe, ik ben echt trots en geniet van het dagelijks werken in dit team en met deze ongelooflijke groep mensen. Ik hou er ook meer dan ooit van om samen te werken met deze sport.”

“Er zijn geweldige mensen die deze sport leiden en we hebben geweldige gesprekken over de richting die we als sport willen uitgaan, ik geniet er meer dan ooit van.”