Ferrari gaat in de verdediging: “TV-uitzending gaf vertekend beeld van radioboodschappen Carlos Sainz”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari werden tijdens de GP van Frankrijk de conversaties tussen het team en Carlos Sainz zo uitgezonden dat ze een compleet verkeerd beeld weergaven. Ferrari gaat zo in tegen de suggesties dat ze als team geblunderd zouden hebben met de gehanteerde strategie bij Sainz.

“De manier waarop aan de kijkers op tv de feed, boodschappen en data wordt getoond is met vertraging,” aldus Inaki Rueda, hoofd racestrategie bij Ferrari, in een videoboodschap van het team.

“In dit geval zag je Perez en Carlos strijden tijdens ronde 41. We waren in gesprek met Carlos. We zagen dat Carlos op het rechte stuk ter hoogte van de chicane Perez niet kon inhalen en in bocht 10 riepen we Carlos binnen.”

“Uiteraard was hij met Perez aan het vechten en hij dacht dat hij hem de ronde nadien zou inhalen. Daarom zei hij ‘alsjeblieft niet deze ronde’.”

“Wanneer je naar tv kijkt dan hoor je deze call in bocht 15, net na de ingang van de pitlane. Waarom zouden wij een rijder binnenroepen als hij de tijd niet meer heeft om te kunnen reageren?”

Uiteindelijk kwam Carlos Sainz wat later alsnog binnen voor een tweede pitstop waardoor hij terugviel van de derde naar de achtste plaats. Sainz slaagde erin om terug op te klimmen en als vijfde te finishen.

Volgens Ferrari was het de enige juiste keuze om Sainz alsnog een tweede pitstop te laten uitvoeren en was het geen tactische fout van Ferrari. De bandenslijtage was volgens Ferrari te groot.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print