“Porsche neemt belang van 50 procent in Red Bull F1 team”

Porsche
Porsche

Het Red Bull F1 team zou voor de helft overgenomen worden door Porsche, dat op die manier ook officieel haar instap in de Formule 1 maakt.

Op een officieel persbericht is het nog wachten maar ‘Motorsport-Total’ heeft ontdekt dat Porsche een participatie neemt in het Red Bull F1 team. Porsche zal dus niet alleen motorleverancier worden maar ook daadwerkelijk mede-eigenaar van het Red Bull F1 team worden.

Voorafgaandelijk aan dergelijke overeenkomst moeten er verschillende hordes genomen worden, waaronder de goedkeuring van de Europese Mededingingsautoriteit. Daarnaast moet er ook een aanvraag ingediend worden bij meer dan twintig landen buiten Europa.

Marokko is één van die landen en de regels daar stellen dat er een publieke bekendmaking volgt die gepubliceerd moet worden. Daaruit blijkt nu dus dat Porsche een belang van 50 procent in het Red Bull F1 team zal nemen.

Opvallend is dat er een officiële aankondiging van de overeenkomst werd verwacht tijdens het raceweekend in Oostenrijk. Op de officiële bekendmaking blijft het voorlopig dus wachten, al raken de eerste details via een omweg dus nu al bekend.