Toto Wolff: “Hamilton en Russell ‘outperformen’ met een wagen die niet goed genoeg is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zorgen Lewis Hamilton en George Russell momenteel voor betere resultaten dan dat je van de Mercedes W13 mag verwachten. Bewijs daarvan is de dubbele podiumfinish afgelopen weekend in Frankrijk.

Toto Wolff was niet alleen vol lof over hoe Lewis Hamilton als zevenvoudig F1-kampioen met heel de situatie omgaat, ook over George Russell was hij vol lof.

“Ik denk dat je een zevenvoudig wereldkampioen in een wagen ziet die momenteel misschien net niet goed genoeg is voor de wereldtitel,” vertelt Toto Wolff na de dubbele podiumfinish in Frankrijk. “Hij pusht zeer hard en maximaliseert wat er in de wagen zit, dit zonder fouten.”

“Ze outperformen allebei momenteel de wagen. Allebei zijn ze erg professioneel want ze rijden met een wagen die het ene weekend competitiever is en dan het volgende weekend niet competitief is. We weten dat de progressie niet constant is.”

“Het is erg moeilijk om daarmee mee om te gaan. Ook deze week zien we echter dat ze er erg rustig mee omgaan en rationeel blijven.”

“Daarvan ben ik dit seizoen erg onder de indruk. Je ziet geen emotionele wispelturigheden tussen goede en slechte dagen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print