Mika Hakkinen heeft advies voor Charles Leclerc na crash: “Belangrijk is hoe hij nu reageert”

Ferrari
Ferrari

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen heeft in zijn terugblik op de GP van Frankrijk uiteraard ook aandacht voor de crash van Charles Leclerc die de Monegask ongetwijfeld naast een dreun in het kampioenschap ook een mentale tik heeft uitgedeeld.

Leclerc reed aan de leiding van de race en leek op weg om zijn achterstand op Max Verstappen in het kampioenschap te verkleinen. Door zijn crash groeide die achterstand echter tot een gigantische kloof van maar liefst 63 punten. Volgens Hakkinen moet Leclerc ondanks de crash echter blijven geloven in zijn talent en naar de positieve aspecten kijken.

“Iedereen maakt fouten maar deze was er één waarvoor veel aandacht was en die kostbaar was,” aldus Hakkinen in zijn blog voor ‘Unibet’.

“Ik ervaarde hetzelfde, bijvoorbeeld toen ik van de baan ging terwijl ik in 1999 aan de leiding reed van de GP van Italië, het was echt een lastige ervaring. Je weet wat je gedaan hebt, je weet dat je de overwinning hebt weggegooid en moet de verantwoordelijkheid aanvaarden.”

“Charles is een geweldige rijder en reed perfect tot aan ronde 18. Hij stond onder druk van Max, de Ferrari was echter goed in de snelle bochten en hij slaagde erin om Max in de Red Bull achter hem te houden.”

“Het was geweldig om te zien hoe Ferrari en Red Bull zich op het circuit van Paul Ricard zo dicht bij elkaar bevonden maar de fout van Charles bracht een einde aan het gevecht.”

“Vanaf dan was het erg gemakkelijk voor Max, hij controleerde de race, zorgde goed voor zijn banden en nam een belangrijke stap richting een nieuwe wereldtitel.”

Hakkinen had vervolgens een belangrijk advies voor Leclerc en hoe het nu verder moet.

“Wat nu belangrijk is, is hoe Charles reageert op zijn fout,” aldus Hakkinen. “Zoals hij na de race zei heeft hij 32 punten verloren door zijn fouten in Imola en Paul Ricard en kan hij het zich niet veroorloven als hij Max wil verslaan. Daar bovenop heeft Ferrari ook al problemen met de strategie en betrouwbaarheid gekend.”

“Het is nu belangrijk dat Charles erkent dat hij het talent heeft en de wagen die noodzakelijk is om races te winnen, hij moet zich nu ieder weekend gewoon focussen op de positieve aspecten, race per race het bekijken.”

“Dat is het enige dat je kan doen, je race per race concentreren, je focussen op alles juist doen. In deze sport moet je blijven leren, werken met het team, doen wat je ook moet doen.”

En vervolgens zal aan het einde van het seizoen de balans opgemaakt worden …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print