Hamilton aanvaardt excuses Raikkonen: “Ik heb domme dingen gezegd”

Lewis Hamilton heeft de excuses van Kimi Raikkonen voor zijn aanrijding met de Brit aanvaard. De Brit heeft spijt van zijn insinuaties dat de aanrijding opzettelijk zou geweest zijn.


Na afloop van de GP van groot-Brittannië ontstond er veel commotie over uitspraken van zowel Mercedes als Lewis Hamilton. Die laatste zei op het podium dat Ferrari een interessante tactiek hanteert, waarmee hij zinspeelde dat Kimi Raikkonen doelbewust op hem zou ingereden zijn.

Tijdens de persconferentie achteraf uitten Vettel en Raikkonen hun ongeloof over de insinuaties dat ze eventueel opzettelijk tegen een wagen van Mercedes zouden rijden. Vervolgens gooide echter ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff olie op het vuur door te zeggen dat James Allison, de technisch directeur van Mercedes, hem had gezegd dat Ferrari ofwel opzettelijk ofwel incompetent was.”

Er werd door heel wat insiders uit de Formule 1 alsook door heel wat F1-fans vol ongeloof gereageerd op de uitlatingen van Hamilton en Mercedes. Een dag later was Hamilton blijkbaar al wat gekalmeerd en schreef hij op instagram het volgende:

“Kimi heeft zich geëxcuseerd, ik aanvaard zijn excuses en ik ga nu verder. Het was een race-incident en niets meer.”

“Soms zeg je verschrikkelijk domme dingen en leer je daaruit,” voegde Hamilton er vervolgens nog aan toe.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen