Hamilton was uitgeput na de race: “Ik kon amper op mijn benen staan”

Opmerkelijk beeld zondag na afloop van de GP van Groot-Brittannië. Hamilton nam niet deel aan de interviews op het circuit en ging meteen naar de wachtruimte voorafgaand aan de podiumceremonie. Frustraties of ontgoocheling bij de Brit? Helemaal niet, Hamilton was uitgeput.


“Nee, helemaal niet,” antwoordde Hamilton op de vraag of het door het incident in de eerste ronde kwam. “Het is makkelijk voor jullie om de race vanuit je luie stoel te bekijken. Ik zweette mij te pletter tijdens de race. Ik pushte echt voor de volledige 100 procent.”

De inhaalrace vergde erg veel energie van Hamilton en na het overschrijden van de finish was hij dan ook serieus uitgeput?

“Ik gaf al de energie die ik in me had, ik had niets meer over toen ik over de finish reed.”

Volgens Hamilton onderschat men vandaag de dag hoe fysiek de Formule 1 als sport is.

“Men verwacht van je dat je uit de wagen stapt, vriendelijk lacht en zwaait. Ik gaf echt alles dat ik in mij had, ik had last om op mijn benen te staan. Het is vandaag de dag zo ongelooflijk fysiek uitdagend.”

“Het is anders wanneer je vooraan aan de leiding rijdt, de race controleert en de snelheid bepaalt. Ik kwam van de laatste plaats.”

“Ik had niet veel energie meer over en moest enkele keren diep inademen. Ik heb geen problemen met Kimi.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022