Hamilton: “Button liet me geen plaats”

Lewis Hamilton reed zich tijdens de GP van Canada opnieuw in de kijker, al was het opnieuw bij momenten in negatieve zin.
Hamilton had een aanrijding met Mark Webber, vlak na de start. Daarvoor werd een onderzoek door de stewards ingesteld, maar dat incident werd geklasseerd als race-incident.

Wat later tijdens de race reden Button en Hamilton tegen elkaar, wat opnieuw voor een onderzoek door de stewards zorgde. Hamilton zijn wagen raakte de pitmuur en was te zwaar beschadigd om verder te rijden. Toch reed Hamilton nog enkele bochten verder, alvorens stil te blijven staan op de baan. Dat veroorzaakte opnieuw een safety car, wat op zich tot een bestraffing kan leiden. Normaal moet men de wagen immers zo snel mogelijk aan de kant plaatsen.

Hamilton zijn visie over het incident met teamgenoot Button.

“De omstandigheden waren erg moeilijk. Ik heb mijn uiterste best gedaan om de wagen op de baan te houden. Ik denk dat mijn tempo erg goed was en ik zat achter Jenson. In de laatste bocht maakte hij een fout en remde hij te laat.”

“Ik kwam goed uit de bocht en langs buiten deels langszij, vervolgens reed hij mijn richting uit omdat hij mij niet gezien had. Ik had geen plaats meer en belandde in de muur. Omdat de band kapot was heb ik het differentieel vergrendeld zodat ik naar de pitbox kon rijden. Het team vroeg me echter om op te geven. Ik dacht dat de ophanging kapot was maar dat was niet het geval.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}