Vettel: “Ik heb te conservatief gereden”

Sebastian Vettel leek lange tijd heer en meester tijdens de wisselende omstandigheden die de GP van Canada overheersten. Toch duurde de race voor de Duitser net een halve ronde te lang.
Vettel leek lange tijd op weg naar de zege maar uiteindelijk kon Jenson Button de Duitser voorbijgaan toen die een fout maakte en breed ging in een bocht. Zo niet was de kans ook groot dat Vettel op het lange rechte stuk zou gepasseerd worden door Button omdat die met nog enkele honderden meters tot de finish over DRS zou kunnen beschikken.

Volgens Vettel heeft hij de wedstrijd verloren omdat hij na de laatste safety car te conservatief heeft gereden.

“Uiteraard ben ik teleurgesteld. Het was een erg moeilijke race, maar we hebben tot de laatste ronde bijna iedere ronde aan de leiding gereden. Ik denk dat ik te conservatief was toen ik na de laatste safety car fase aan de leiding reed. Ik heb de kloof niet voldoende uitgediept,” besluit Vettel.

“Ik probeerde de kloof tegenover de wagens achter mij voldoende groot te houden. Dan zag ik plots dat Jenson snel naderde. Ik vermoed dat ik eerste had kunnen blijven tot het einde van de race, maar ik maakte jammer genoeg een fout. Het is mijn eigen fout”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print