Hamilton: “De F1 moet meer doen in de strijd tegen racisme”

Lewis Hamilton vindt dat de Formule 1 niet genoeg doet in de strijd tegen racisme en daarbij wijst hij ook zijn collega’s, en in het bijzonder Romain Grosjean, met de vinger.


Tijdens de vorige twee races in Oostenrijk werd er tijdens de openingsceremonie geknield door een aantal rijders als gebaar tegen racisme, dit met wereldkampioen Lewis Hamilton voorop. Door een wijziging in het schema in Hongarije vond de openingsceremonie plaats in de pitlane en kwamen een aantal rijders te laat.

Lewis Hamilton krijgt daarbij het gevoel dat het belang van dat gebaar tegen racisme wat lijkt weg te ebben en vindt hij dat de Formule 1 niet genoeg doet om de strijd tegen racisme in de schijnwerpers te plaatsen.

Hij richt ook in het bijzonder zijn pijlen op Romain Grosjean, die samen met Vettel en Wurz directeur is van de Grand Prix Drivers Association.

“Hij is een van hen die het niet belangrijk vindt,” aldus Hamilton. “Hij vindt het voldoende als we het een keer gedaan hebben. Dus ik probeer hem te spreken over wat het probleem is en dat het niet vanzelf weggaat. We moeten blijven vechten voor gelijkheid.”

“Deze keer heeft hij het niet vermeld in de rijdersbriefing, net als Vettel. Ik heb Sebastian een bericht gestuurd en hij benadrukte dat het belangrijk is om het blijven te doen.”

De wereldkampioen wil ook de Formule 1 aanspreken over de ceremonie want volgens hem moeten ze het beter doen.

“Het was zo’n haastig gedoe, we moesten uit de auto en daarna snel gaan knielen. Ze moeten het gewoon beter doen. Ik weet niet waarom ze het bij de eerste race bij de start gedaan hebben en daarna niet meer.”

“Zij wilden laten zien dat ze gingen vechten voor diversiteit en tegen racisme maar ze geven ons niet het platform om dat blijven te doen. Het is allemaal haastig. Ze zouden ons wat meer tijd kunnen geven dus ga ik eens met hen praten. Ik zal waarschijnlijk een email sturen in de volgende dagen en iets proberen te coördineren want zij wilden het doen, er was waarschijnlijk een gebrek aan communicatie.”

Hamilton vindt dat hij er alles aan gedaan heeft om zijn collega’s te overtuigen en hij vindt het belangrijkste de rijders die het wel doen.

“Mijn droom is dat op een dag alle rijders zullen meedoen en dat we voor de laatste race allemaal gelijk zullen knielen en laten zien dat we verenigd zijn, dat zou mooi zijn.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print