Verstappen: “Ik dacht dat ik niet ging racen, dit voelt als een overwinning”

Op weg naar de startgrid crashen en toch op het podium weten te finishen, dat is waarin Max Verstappen en vooral ook zijn mecaniciens slaagden tijdens de GP van Hongarije.


Vlak voor de start zag het er bijzonder slecht uit voor Verstappen. De Nederlander was op weg naar de startgrid gecrasht in de bandenmuur maar uiteindelijk kon hij na een ongelooflijk huzarenstukje van zijn mecaniciens toch nog aan de race beginnen.

“Ik eindigde in de bandenstapels tijdens mijn outlap op weg naar de grid, dus dat was natuurlijk niet hoe ik de dag wilde beginnen,” zo valt te lezen op de website van Verstappen.

“De monteurs hebben het geweldig gedaan om de auto zo snel te repareren. De auto voelde weer aan als nieuw. Het was precies op tijd, maar alles functioneerde zoals normaal. Ik weet niet hoe ze het gedaan hebben, maar het is ongelofelijk. Ik ben erg blij dat ik ze terug kon betalen met een tweede plaats.”

Op het einde van de race zag het er even naar uit dat Valtteri Bottas de tweede plaats nog van Verstappen zou afsnoepen maar uiteindelijk slaagde Verstappen er toch in om als tweede over de finish te rijden.

“Je weet het nooit. Ik reed op mijn eigen snelheid en zag dat hij met een seconde per ronde dichterbij kwam. Maar, om elkaar hier te volgen is best lastig, dus toen hij binnen anderhalve seconde van mij kwam, was het wat lastiger voor hem,” blikt Verstappen terug op de slotfase van de race.

“In de laatste ronde hadden we wat verkeer voor ons, wat het voor mij op mijn oude banden niet makkelijker maakte. We slaagden er echter in om voor Bottas te blijven en ik ben dan ook erg blij met de tweede plaats. Ik dacht dat ik niet zou gaan racen, dus de tweede plaats voelt als een overwinning.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner