Hamilton: de koning der inhaalpogingen

McLaren-rijder Lewis Hamilton remt later en krachtiger dan zijn meeste tegenstanders. De Britse rijder drukt namelijk met een kracht van ongeveer 100 kilo op zijn rempedaal.
Sommige supporters zijn misschien nog van mening dat er in 2010 te weinig inhaalpogingen te zien zijn. Aan Lewis Hamilton zal het alvast niet liggen want in een periode van zes wedstrijden wist de Brit reeds zesendertig rijders te passeren.

Op een bepaald ogenblik feliciteerde zelfs Michael Schumacher de McLaren-rijder nadat deze hem had weten in te halen. Bepaalde kranten noemen Hamilton momenteel al de koning der inhaalpogingen terwijl het seizoen nog niet eens halverwege is. Volgens Hamilton zelf is zijn bijzondere manier van remmen een van de belangrijkste redenen voor het succesvol inhalen.

“Als rijder weet je wanneer je moet remmen als je aan een bocht komt. Men kan het gerust vergelijken met het remmen op de openbare weg. Het spreekt voor zich dat men in de F1 harder moet remmen en sneller moet rijden maar het verschil is niet groot als het op de bepaling van ons rempunt aankomt. Bovendien toont het team mij wanneer ik te vroeg of te laat rem. Uiteindelijk ben ik diegene die in de wagen zit en ik luister vooral naar wat de wagen zelf te vertellen heeft”, aldus Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}