Hispania stopt samenwerking met Dallara

Hispania heeft de samenwerking met Dallara stopgezet.
Dallara ontwikkelde het chassis waarmee Hispania Racing dit seizoen debuteerde in de formule 1. Er was al langer spanning tussen beide partijen, met uiteindelijk deze split als resultaat.

Het begon al voor de start van het seizoen, waarbij er geruchten waren dat Dallara te laat of onvoldoende betaald werd door Hispania, het voormalige Campos. Vervolgens liet Hispania zich laatdunkend uit over de kwaliteit van het chassis dat door Dallara werd ontwikkeld.

Het afgelopen raceweekend in Monaco liet men bij Hispania reeds verstaan dat men met het oog op het seizoen 2011 dicht bij een samenwerking stond met een andere technische partner. Vandaag kondigde Hispania dan vervolgens aan dat het de samenwerking met Dallara stopt.

“HRT F1 Team, Hispania Racing en Dallara Automobili S.p.A zijn overeengekomen dat ze hun samenwerking niet verder zetten,” luidde het in een mededeling van Hispania. “De beslissing vloeit voort uit gesprekken die de voorbije maanden werden gevoerd over de samenwerking.”

Hispania bedankt Dallara alsnog voor de geleverde inspanningen tijdens de ontwikkeling van de wagen, maar het verwees ook naar de ontevredenheid over de verdere ontwikkeling van de wagen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}