Opnieuw Amerikaanse GP op de kalender vanaf 2012

Na wekenlange speculaties bevestigde Bernie Ecclestone afgelopen nacht dat er vanaf 2012 opnieuw een Amerikaanse gp zal zijn.
De voorbije maanden, maar vooral de voorbije dagen, gonsde het van de speculaties over een mogelijke terugkeer van de formule 1 naar de Verenigde Staten van Amerika. Ondermeer een circuit vlak buiten New York dingde naar de gunst van Bernie Ecclestone.

Uiteindelijk is het Texas dat aan de haal gaat met de organisatie van een grote prijs formule 1. Vanaf 2012 tot 2021 zal er een grote prijs georganiseerd worden in Austin, waar een nieuw circuit zal gebouwd worden.

“Voor de eerste keer in de geschiedenis van de formule 1 in Amerika zal er speciaal een circuit met wereldklasse gebouwd worden voor de formule 1,” aldus Bernie Ecclestone.

In 2007 vond voor de laatste keer een gp plaats in de Verenigde Staten op het circuit van Indianapolis.

“Lewis Hamilton won de laatste grote prijs van de Verenigde Staten in 2007. Het betekende het einde van acht jaar f1 op de Indianapolis Motor Speedway. Dit zal echter de eerste keer zijn dat er in de Verenigde Staten een circuit vanaf nul wordt opgebouwd voor de formule 1”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}