Heeft Ferrari nog vertrouwen in Alonso?

Een vraag die overbodig lijkt, maar de kritiek op de Spanjaard nam de voorbije races wel toe.
De Spanjaard kwam dit seizoen al meermaals ter discussie te staan. Zo raakte Alonso in Australië betrokken bij een incident in de eerste bocht en maakte hij in China een valse start. Tijdens het gp-weekend in Monaco kwam daar nog eens een crash tijdens de derde oefensessie bij. Een crash waardoor de Spanjaard niet kon deelnemen aan de kwalificatie en hij op achtervolgen was aangewezen tijdens de race.

Ondanks de toenemende kritiek op Alonso behoudt Ferrari alle vertrouwen in de Spanjaard. Luca di Montzemolo heeft dan ook geen spijt van zijn keuze voor Alonso.

“Alonso heeft team spirit, hij is toegewijd aan het team. Wanneer hij racet is hij een fantastische vechter,” aldus Luca di Montezemolo.

Volgens di Montezemolo moet Alonso ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor het incident in Australië en zijn te snelle start in China.

“Ik beschouw enkel het voorval in Monaco als een fout, een fout die toe te schrijven aan te veel zelfvertrouwen. Hij wou nagaan wat zijn limiet was, en dat met het oog op het behalen van de pole, daardoor crashte hij. De jump start in China kwam door de hoge druk en spanning. We bevinden ons echter in een goede positie voor het kampioenschap, de strijd is bezig!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}