Hamilton: “De titel is nog niet binnen, we kunnen nog verliezen”

Ondanks de ruime voorsprong die Lewis Hamilton momenteel in het kampioenschap heeft blijft de Brit op zijn hoede.


Hamilton heeft in de wk-tussenstand momenteel 65 punten voorsprong op teamgenoot Valtteri Bottas. Charles Leclerc en Max Verstappen volgen gezamenlijk als derde op maar liefst 96 punten.

Volgens velen is het al enkele races duidelijk dat Lewis Hamilton probleemloos zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 zal veroveren maar Hamilton zelf is het daar niet mee eens.

“Naarmate het seizoen vordert zit alles en iedereen dichter bij elkaar. Daaruit hebben we geleerd maar tegelijkertijd moet je er gewoon ook voor zorgen dat je het beter doet,” aldus Hamilton.

Hamilton meent dan ook dat de titel nog helemaal niet binnen is en dat de concurrentie ook heel wat vooruitgang boekt, getuige de drie overwinningen op rij van Ferrari.

“We hebben het begin dit jaar schitterend gedaan en daardoor hebben we zo’n kloof. Die voorsprong kan echter makkelijk verdwijnen. Ik maak me geen illusies over mijn voorsprong in het kampioenschap. Het is nog niet binnen.”

“We moeten ons uiterste best doen. We kunnen meer performance uit onze wagen halen en dat zowel als team als individueel, samen kunnen we het beter doen,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022