Toto Wolff: “Het was niet geweldig wat we met Bottas deden”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dat de strategische beslissing om Bottas te laten vertragen tijdens de GP van Singapore niet ‘geweldig’ kan genoemd worden.


Tijdens de race moest Bottas zijn tempo verminderen om Alex Albon op te houden. Bedoeling was om er voor te zorgen dat Hamilton, die op dat moment aan de leiding van de race reed, na zijn pitstop voor Albon opnieuw op de baan zou komen.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dat het niet echt leuk voor Bottas was maar tegelijkertijd zorgde de beslissing er ook voor dat het teamresultaat beter was.

“Het was geen geweldige ‘call’ die we toen maakten maar de ‘undercut’ was veel krachtiger en efficiënter dan dat iedereen verwacht had,” aldus Toto Wolff.

“Ik denk ook niet dat Ferrari haar beide rijders van positie wou wisselen door Sebastian als eerste te laten pitten. Wij riskeerden Lewis zijn positie door hem buiten te houden om een overwinning te proberen beschermen.”

“Dat is ook waarom we Valtteri de opdracht gaven om Alex Albon achter zich te houden, anders zou Lewis achter Albon opnieuw op de baan komen.”

“Het resultaat van het team zou dan slechter geweest zijn, we danken dan ook ons beter resultaat aan hem.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022