Terugkeer van de F1 naar Zandvoort wordt bedreigd

De terugkeer van Nederland op de F1-kalender wordt bedreigd doordat verschillende milieu-organisaties naar de rechtbank stappen om de organisatie van de F1-race in Zandvoort tegen te houden.


Enkele maanden geleden ontstond er dolle vreugde bij de Nederlandse F1-fans maar diezelfde fans, die mits enig geluk aan tickets geraakten, moeten nu bang afwachten of de race wel doorgaat.

Na ruim 35 jaar afwezigheid is het de bedoeling dat Nederland in 2020 terugkeert op de F1-kalender maar steeds meer milieu-organisaties willen verhinderen dat er volgend jaar F1-bolides over het circuit van Zandvoort scheuren. Zij vrezen immers onherstelbare schade aan de natuur.

Het circuit van Zandvoort ligt in een beschermd natuurgebied maar de milieu-organisaties vrezen dat de vele infrastructuurwerken, het talrijk aanwezige publiek en het vele verkeer een vernietigende impact op de directe omgeving en de natuur zullen hebben.

Mobilisation for the Environment heeft zich aangesloten bij andere milieu-organisaties zoals Stichting Duinbehoud, Rust bij de Kust, Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland en Vrienden van Middenduin.

“De bestaande vergunning is op drijfzand gebaseerd. Die is direct afgeleid van een eerdere vergunning, die al in 2006 vervallen is,” zei Johan Vollenbroek, de woordvoerder van Mobilisation for the Environment, tegenover ‘Algemeen Dagblad’.

Advocaat Sander Lely acht de kans groot dat de milieu-organisaties de F1-race op het circuit Zandvoort kunnen tegenhouden.

“Het gaat de organisatoren absoluut een hoop vertraging opleveren. Zandvoort mag zich niet rijk rekenen door ervan uit te gaan dat er de rest van het jaar minder uitstoot is rond het circuit,” aldus Lely die ooit een stikstofzaak van stichting Urgenda tegen de Nederlandse staat won. “Op die redenering is de hele landelijke stikstofaanpak onderuit gegaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022