Hamilton: “Denk je dat ik vorig jaar op mijn best was? Wacht tot je dit jaar ziet!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft laten verstaan dat hij meer dan ooit voorbereid is op de strijd die komt. Hij mag dan wel ‘afwezig’ geweest zijn op de sociale media, hij heeft enorm hard getraind om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op komend seizoen.

“What doesn’t kill you makes you stronger, ik heb me volledig gefocust op het trainen, gezond worden en wat genieten van de vrije tijd die ik had want die is snel voorbij,” aldus Hamilton.

“Met de seizoenen die enorm lang zijn heb je niet erg veel vrije tijd, die lijkt steeds korter en korter te worden.”

Hamilton heeft naar eigen zeggen het voordeel dat hij al enorm veel ervaring heeft in de Formule 1 en dat helpt naar eigen zeggen ook tijdens de winterperiode.

“Ik heb doorheen de jaren geleerd om efficiënt met mijn tijd om te gaan, met mijn herstel en vervolgens met het trainen en opnieuw opbouwen van je lichaam en geest,” vertelt Hamilton. “Ik voel me geweldig, ik voel me fit. Wanneer je een extra jaar ervaring hebt dan helpt dat altijd.”

Ook al beleefde hij einde vorig seizoen een bijzonder moeilijke en pijnlijke ervaring in Abu Dhabi, ook dat heeft Hamilton naar eigen zeggen sterker gemaakt.

“Ik heb altijd het gevoel dat je door zo’n ervaringen die emoties in sterkte en kracht kan omkeren, en dat is wat ik ook doe,” blikt Hamilton terug op de discutabele seizoensfinale in Abu Dhabi.

“Ik steek die energie in mijn trainen en in het werk dat ik verricht met iedereen binnen het team. Als je denkt dat ik eind vorig jaar op mijn best was, wacht dan maar tot je dit jaar ziet!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print