Mercedes blijft strijden voor meer diversiteit: “Zilver en zwart zijn nu onze kleuren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na twee seizoenen met een ‘zwarte’ F1-bolide keert Mercedes dit jaar terug naar een zilverkleurige livery. Bij Mercedes benadrukken ze echter dat dit niet betekent dat de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit en inclusiviteit ophoudt.

Het was Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff die liet verstaan dat de  ‘back to the future’-livery geen afbreuk doet aan Mercedes haar inzet voor meer diversiteit binnen de sport.

“De zwarte livery was een duidelijke demonstratie van onze missie om een meer divers en inclusief team te worden,” vertelde Wolff op vrijdag tijdens de presentatie van de Mercedes W13. “Het is deel geworden van ons DNA.”

“Maar de kleur zilver van de ‘Silver Arrows’ behoort ook tot ons DNA, het is onze geschiedenis.”

“Als team zijn we gegroeid om van de Silver Arrows langzaam aan een meer divers en inclusief team te maken. Daarom zullen onze kleuren in de toekomst zilver en zwart zijn.”

“Ons team meer divers maken draait echter niet om het halen van bepaalde quota. Het draait rond het in huis halen van de beste mensen, los van etniciteit, geslacht, religie of seksuele geaardheid.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print