Hamilton: “Deze keer geen windstoot voor Rosberg”

Lewis Hamilton moest na afloop van de GP van Mexico tevreden zijn met de tweede plaats. Er kon zelfs een grapje af bij de Brit …

Ook in Austin leek Rosberg op weg naar de overwinning maar de Duitser vloog met nog enkele ronden te gaan plots van de baan. En dat vliegen mag je bijna letterlijk nemen want Rosberg zei nadien dat hij van de baan was gevlogen door een onverwacht felle windstoot.

Hamilton, die in Mexico wel tweede werd achter Rosberg, kon het na afloop van de race dan ook niet laten om er een ludieke verwijzing naar te doen.

“Het was een goede race. Het team heeft het erg goed gedaan. Nico reed erg goed vandaag, geen foutjes en geen windstoot. Het was erg moeilijk om hier te volgen. Maar wat een publiek was hier aanwezig vandaag, echt ongelooflijk! Het was redelijk leuk om hier te pushen en je geen zorgen te moeten maken over punten ofzo,” zei Hamilton na afloop van de race.

Tijdens de race viel er echter wel enige frustratie bij Hamilton te bespeuren. De Brit werd gevraagd om net als Nico Rosberg een tweede pitstop te maken maar Hamilton wou liever op zijn setje banden tot de finish blijven rijden.

Hamilton werd vervolgens tot de orde geroepen en er werd nogmaals benadrukt dat de pitstop uit veiligheidsoverwegingen werd gemaakt. Uiteindelijk gehoorzaamde Hamilton, al wou hij over die fase van de wedstrijd na afloop van de race niet veel kwijt.

“Het maakt nu niet echt veel meer uit … Achteraf bekeken doet het er niet toe. Het team maakte zich zorgen over de veiligheid en ze moesten dan ook een standpunt innemen. Wanneer het over de veiligheid gaat dan gehoorzaam je aan de orders die ze je geven,” besluit Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}