Verstappen: “Negende plaats was het hoogst haalbare”

Max Verstappen moest tijdens de GP van Mexico tevreden zijn met een negende plaats, een plaatsje lager zijn gridpositie. Volgens de Nederlander was een beter resultaat echter onmogelijk.

Verstappen hoopte voor aanvang van het raceweekend dat het gladde baanoppervlak of eventuele regen hem een handje zouden kunnen toesteken. Door het enorm lange rechte stuk was hij in zijn Toro Rosso met de Renault-motor immers benadeeld. Uiteindelijk moest Verstappen op de Autódromo Hermanos Rodríguez tevreden zijn met de negende plaats.

“Ik heb het maximale eruit gehaald”, zei Max Verstappen na afloop van de race tegenover verstappen.nl. “Mijn race ging best goed. Mijn start was prima en ik ging naar P6, daar was ik erg blij mee. De eerste stint, waarin ik mijn eigen tempo kon rijden, ging ook erg goed. Op een gegeven moment kon ik de Red Bulls bijhouden, maar ik moest ze laten gaan omdat mijn motor te heet werd. Vanaf dat moment was het niet de gemakkelijkste race. Ik moest rustig aan doen om de auto te koelen en dat heeft me helaas veel tijd gekost.”

“Door het gebrek aan topsnelheid kon ik de Force Indias niet achter me houden. Ik maakte een foutje in het stadiongedeelte, maar Perez zou me toch wel voorbij zijn gegaan. De negende plek is waar we vandaag thuis hoorden. We hadden het niet beter kunnen doen. Dat ik weer punten heb gehaald, voor de vijfde keer op rij, is erg positief voor het team. Dat hoop ik in Brazilië voort te kunnen zetten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}