Hamilton: “Dit was een gevecht op het scherp van de snee”

Lewis Hamilton heeft de GP van Bahrein gewonnen maar echt eenvoudig was dat niet.
image
De start was alvast cruciaal voor Hamilton want het was toen dat hij de eerste plaats kon afsnoepen van zijn Duitse teamgenoot. Nico Rosberg kende immers een minder goede start. Maar echt veel afstand kon Hamilton nooit nemen. Toen vervolgens de safety car de baan op kwam werd de kleine voorsprong van Hamilton helemaal weggeveegd en dat terwijl Nico Rosberg op de zachter en normaal dus ook betere band stond.

In de slotfase van de wedstrijd trachtte Nico Rosberg om alsnog Hamilton voorbij te steken, maar ondanks het feit dat hij op de zachtere bandencompound stond geraakte hij er toch niet voorbij. Niki Lauda vertelde tegen de Duitse zender RTL dat dit kwam omdat Hamilton al enorm veel van zijn hardere banden had gevraagd, waardoor die zo warm waren dat ze eigenlijk even snel waren als de zachtere bandensoort.

“Het was opwindend,” zei Hamilton na afloop van de race. “Nico reed fantastisch goed. Het was een zeer faire strijd en op het einde was het enorm moeilijk om hem achter mij te houden. Het was constant op het scherp van de snee. Ik was echt opgelucht toen ik over de finishlijn reed. Wanneer je hem toestaat om voorbij te gaan, wat je overduidelijk niet gepland hebt, dan moet je al meteen proberen nadenken waar je kan terugslaan. Ik deed het iedere keer perfect en was dan ook zeer blij. Hij beschikte tegen het einde van de race over de betere banden en hij kwam langs mij maar ik slaagde er uiteindelijk toch in om hem achter mij te houden. Het was echt een thriller. We gingen echt tot het uiterste.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print