Pastor Maldonado krijgt drievoudige bestraffing voor aanrijding met Gutierrez

Maldonado heeft een dubbele straf gekregen voor zijn aanrijding met Esteban Gutierrez.
image
Tijdens ronde 41 beleefde Esteban Gutierrez, en bij uitbreiding gans de F1-wereld, een schrikseconde. De Mexicaan werd aangereden door Pastor Maldonado toen die na zijn pitstop terug de baan op kwam.

Het resultaat was spectaculair te noemen. Gutierrez maakte een weerzinwekkende zijwaartse koprol met zijn wagen. Gutierrez bleef vervolgens even in zijn wagen zitten en moest duidelijk bekomen van de crash. Gelukkig bleef Gutierrez grotendeels ongedeerd, al moet hij misschien toch maar eens zijn engelbewaarder alsook de verhoogde veiligheidsmaatregelen in de Formule 1 bedanken.

Tijdens de race kreeg Maldonado een stop-and-go penalty van tien seconden. Na afloop van de race kwam daar nog eens een gridpenalty van vijf plaatsen bij voor de volgende race in China. Bovendien krijgt Maldonado ook nog drie strafpunten. Een rijder die er twaalf verzameld binnen de twaalf maanden moet een race aan de kant blijven.

Maldonado is de eerste rijder die voor een incident een drievoudige bestraffing krijgt. Ook Jules Bianchi kreeg twee strafpunten voor zijn aanrijding met Adrian Sutil. Bianchi verzamelde tijdens de eerste drie races reeds vier strafpunten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer