Hamilton: “Familieleven met de F1 combineren is extreem moeilijk”

De scheiding van Valtteri Bottas en zijn vrouw Emilia bewijst volgens Lewis Hamilton nogmaals hoe moeilijk het wel is om een balans te vinden tussen een familieleven en de Formule 1.


Valtteri Bottas en zijn Emilia leken wel een perfect koppel te zijn dat niet constant in de spotlights stond maar tijdens het raceweekend Abu Dhabi raakte bekend dat de twee het na drie jaar huwelijk voor bekeken hielden. Dat hun familieleven moeilijk te combineren was met hun carrière werd als voornaamste reden voor de breuk naar voor geschoven.

Zijn teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton, kan zich daar wel iets bij voorstellen. Tijdens het begin van zijn carrière had hij een knipperlichtrelatie met Pussycatdoll-zangeres Nicole Scherzinger en sindsdien is er van een vaste partner geen spoor meer bij de zesvoudige wereldkampioen. Hij weet naar eigen zeggen dat zijn job zijn privéleven dikwijls in de weg staat.

“Ik denk dat het voor veel atleten hetzelfde is. We reizen veel en zijn gewoon ongelooflijk lang weg”, zegt hij.

Daarnaast moet je ook als sportman een goede balans weten te vinden tussen je sport en vrije tijd en daar heeft hij het lastig mee.

“Ik vind dat extreem moeilijk,” zegt de Brit. “Je wilt zo competitief mogelijk zijn. Je wilt je 100 procent inzetten omdat je niet minder toegewijd wilt zijn dan je buurman en een relatie zou de verantwoordelijkheid verschuiven naar andere aspecten.”

“Er is slechts een bepaalde hoeveelheid die je als geheel kunt geven. Het hangt af van hoeveel offers je wilt brengen.”

Maar er zijn ook altijd uitzonderingen die de regels bevestigen en daarbij verwijst Hamilton naar Sebastian Vettel. De Duitser werd in de aanloop naar de GP van Abu Dhabi voor de derde keer vader en hij trouwde dit jaar met zijn jarenlange vriendin Hanna.

“Er zijn veel atleten die een gelukkig leven leiden op de achtergrond,” besluit Hamilton.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Twee seizoenen op rij eindigde het Williams F1 team als laatste maar dat volstaat volgens Claire Williams niet om het Williams F1 team ‘kapot’ te maken.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021