“McLaren zal het nu steeds moeilijker krijgen”

Na een zeer succesvol F1-seizoen vorig jaar zal het volgens Zak Brown voor McLaren in 2020 moeilijker worden om bijkomende progressie te boeken.


McLaren slaagde er het voorbije seizoen in om als vierde te eindigen in het constructeurskampioenschap en zich zo na de grote drie tot ‘best of the rest’ te kronen. Het lijkt zo de weg naar de top te hebben ingeslagen, al zal het de komende jaren volgens McLaren-baas Zak Brown steeds moeilijker worden om vooruitgang te boeken.

“Er gaat heel veel gebeuren in 2020 en 2021,” blikt McLaren-baas Zak Brown vooruit naar de komende jaren.

“Laat me beginnen met 2020. De regels veranderen niet veel dus het is ons doel om geleidelijk aan te verbeteren. We houden onze voeten op de grond.”

Volgens Zak Brown tonen de cijfers van het voorbije seizoen aan hoe groot de progressie bij McLaren was.

“We hebben nog steeds enorm veel werk te doen. We begonnen vorig seizoen met zo’n 1,5 seconde achterstand op de pole en tegen het einde van het seizoen was het nog acht tienden van een seconde.”

“Dat is echter nog steeds een grote kloof die we moeten zien te dichten. Vervolgens kom je in 2021 en dat zal de grootste ‘reset’ in de recente geschiedenis van de Formule 1 zijn. Het zal enorm opwindend zijn,” aldus Brown.

“Niet alleen voor ons zal dat zo zijn, het zal voor iedereen opwindend zijn die de sport volgt.”

Verdere progressie zal volgens Brown echter steeds moeilijker worden, ook al zal het budgetplafond een handje toesteken.

“Het budgetplafond dat wordt ingevoerd zal helpen maar het zal pas echt in 2022 en 2023 invloed hebben.”

“Terwijl we meer naar voor op de grid proberen te geraken zal het naarmate we de top naderen steeds moeilijker worden maar iedereen binnen McLaren is er klaar voor,” besloot de McLaren-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print