Hamilton: “Ferrari heeft momenteel de krachtigste motor”

Volgens Lewis Hamilton heeft de Ferrari-motor de motor van Mercedes voorbijgestoken en is de Italiaanse krachtbron nu sterker dan de motor van Mercedes.


Niet alleen Lewis Hamilton denkt dat de Ferrari-motor momenteel de sterkste motor is, ook Christian Horner van Red Bull, dat met Renault-motoren rijdt, denkt dat Ferrari momenteel over de beste motor beschikt.

“Ze hebben een motor die super is,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. “Ons chassis is waarschijnlijk het beste van de drie topteams maar we geraakten niet voorbij hen. Zij hebben motorvermogen in reserve,” vertelde Horner tegenover het Braziliaanse ‘Globo’ in Oostenrijk.

“Je moet het niet al te grondig bestuderen om te zien dat Ferrari over een indrukwekkend vermogen beschikt,” trad Dr. Helmut Marko de teambaas van Red Bull bij.

Niet alleen in het kamp van Red Bull is de indrukwekkende vooruitgang van Ferrari opgevallen, ook Mercedes-piloot Lewis Hamilton denkt dat Ferrari Mercedes is voorbijgestoken wat de motor betreft.

“Ze bevinden zich op dat vlak voor ons, daarover bestaat geen twijfel,” aldus Hamilton.

De vooruitgang die met de Ferrari-motor is geboekt maakt het niet alleen voor Ferrari een heel stuk eenvoudiger, ook het Zwitserse Sauber profiteert omdat het eveneens met Ferrari-motoren rijdt.

“Met dezelfde motor als Ferrari rijden, dat maakt voor ons dit seizoen een enorm groot verschil,” aldus Frederic Vasseur, de teambaas bij Sauber. “Stap voor stap verbeteren we ons chassis maar er bestaat geen discussie over dat de motor van Ferrari ons helpt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen